Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

România reciclează prea puțin, comparativ cu alte țări europene, spune Ministrul Mediului

Publicat: vineri, 11 August 2023 , ora 12.38
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

România reciclează prea puțin, astfel că trebuie luate urgent măsuri pentru colectarea selectivă a deșeurilor, spun specialiștii de mediu.

În acest context, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a inițiat o campanie de informare a populației cu privire la reciclare, iar ministrul de resort, Mircea Fechet,  a declarat, astăzi, la Brașov că pe lângă beneficiile pentru mediu, colectarea separată aduce și o dezvoltare economică și socială, inclusiv crearea de noi locuri de muncă:


Potrivit datelor statistice, citate de ministrul Mediului, nu mai puțin de 90% dintre români sunt dornici să afle mai multe informații despre colectarea selectivă a deșeurilor.

Din acest motiv, conferința de la Brașov, este a 6-a din seria celor 8 care se desfășoară în această vară în cadrul campaniei  „Reciclăm în România”, cu scopul informării cetățenilor cu privire la beneficiile colectării selective a deșeurilor.

Monica Neacșu, Camelia Vlad