Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Festivalul de Benzi Desenate Istorice, un succes!

Publicat: duminică, 13 August 2023 , ora 15.14
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

„Arta nu înseamnă doar muzică”, este una dnitre ideile de la care a pornit istoricul Nicolae Pepene atunci când a decis să organizeze Festivalul de Benzi Desenate Istorice de la Brașov.

Astfel, o artă care în România părea să fie pe cale de dispariție a fost readusă la viață de evenimentul care a ajuns la ediția cu numărul șase și se bucură de o audiență tot mai mare. 

În timp ce tinerii debutanți își exersau talentul la concursul de realizare a benzilor desenate pe o temă dată, audiența a putut asculta păreri și istorisiri ale monștrilor sacri din banda desenată românească. De la cum a luat amploare aceasta, până la cum reușeau să mai păcălească un pic cenzura impusă de autoritățile comuniste sau cum utilizau mai multe stiluri ca să pară că desenele sunt făcute de o redacție mai numeroasă, toate au stârnit interesul publicului prezent sâmbătă seara la Bastionul Țesătorilor.
Sorin Țîrcă