ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Duminică, 13 august, cea mai aglomerată zi de vară din istoria Salvamont Poiana Brașov

Publicat: luni, 14 August 2023 , ora 12.49
Sursa foto: Facebook / Salvamont Poiana Brașov
Sursa foto: Facebook / Salvamont Poiana Brașov
Salvamontiștii vin din nou recomandări pentru amatorii de drumeții montane. Asta după ce numărul persoanelor accidentate pe munte crește de la o zi la alta.

Cel mai important, în drumeție, este echipamentul, a spus șeful Salvamont Poiana Brașov, Cătălin Petrescu:

„Este compus din încălțări specifice muntelui. Putem vorbi și de acele semighete, pentru că pentru o plimbare scurtă, undeva la baza masivului, pe aceste călduri, ar fi impropriu și învechit să vorbim de bocanci. Să aibă și ceva haine mai groase, în cazul în care vremea se schimbă, pentru că la munte vremea este foarte schimbătoare, iar odată cu creșterea în altitudine, temperatura oricum scade. Să nu meargă niciodată singuri pe munte”.

Recomandările salvatorilor montani vin în contextul în care ieri a fost cea mai aglomerată zi de vară din istoria Serviciului Salvamont din Poiana Brașov.

„Vorbim de opt astfel de solicitări, în care persoanele care practicau activități montane - drumeție, ciclism - s-au accidentat. Din păcate, trei dintre acestea au fost trimise mai departe către unitățile spitalicești pentru controale suplimentare, deci vorbim și de accidentări ceva mai serioase”, a mai spus Cătălin Petrescu.

De altfel, salvamontiștii au fost nevoiți să intervină, ieri, în mai multe zone montane din țară, inclusiv în Munții Făgăraș.
Sorin Țîrcă