Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

CULMEA, festival de film pentru copii pe teme de mediu, la Forumul Orașelor Verzi

Publicat: miercuri, 16 August 2023 , ora 12.37
Sursa foto: culmeafestival.ro
Sursa foto: culmeafestival.ro

CULMEA, primul festival de film pe teme de mediu adresat copiilor și tinerilor va avea loc la Brașov, între 6 și 10 septembrie.

Festivalul este organizat de Asociația Oricum, cu sprijinul Primăriei Brașov și face parte din seria evenimentelor organizate cu ocazia Forumului Orașelor Verzi.

„Criza climatică este o temă care a atins un punct critic, de care tânăra generație este foarte conștientă. Statisticile arată că majoritatea copiilor din România sunt interesați de problemele de mediu și dornici să adopte schimbările necesare pentru un stil de viață sustenabil, însă mai puțin de jumătate consideră că primesc suficiente informații despre probleme climatice și de mediu. Prin CULMEA ne-am propus să creăm un context de informare, discuție și imaginație asupra crizei climatice”, a precizat Sabina Baciu, directorul festivalului.

În timpul săptămânii, festivalul va aduce în cartierele brașovene scurtmetraje premiate la marile festivaluri.

Proiecțiile vor fi urmate de discuții cu publicul pe marginea problemelor ridicate de filme, dar vor fi organizate activități conexe pentru copii, precum ateliere de grădinărit și compost, lecții de agricultură sustenabilă și food waste și ateliere de board games cu teme de mediu.

În weekendul 9 – 10 septembrie, publicul este invitat la Cinemateca Patria și Centrul Cultural Reduta la un program de lungmetraje dedicate copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani.

Printre filmele din selecția CULMEA se numără „She-Hero / Mimi”, „Orizontul” sau documentarul britanic „Viitorul, îl mâncăm pe tot azi?”.

Programul complet al festivalului este disponibil aici: CULMEA.

Sursa foto: culmeafestival.ro

Radio România Brașov FM