Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Proiectul ”ACCES la Dezvoltare”, la final

Publicat: vineri, 18 August 2023 , ora 13.30
Proiectul ”ACCES la Dezvoltare” s-a încheiat, iar scopul acestuia, îmbunătățirea comunicării dintre ONG-uri și autorități a fost atins, consideră inițiatorii proiectului.

Obiectivul general a fost consolidarea capacității ONG-urilor și partenerilor sociali din Județul  Brașov de a se implica în formularea si promovarea dezvoltării la nivel local, împreună cu autoritatea publică locală, cu accent pe domeniile incluziune socială, educație și tineret.

Reprezentanții ONG-urilor din Brașov speră ca în urma proiectului, autoritățile locale din oraș să fie mai atente la nevoile lor:

„Deschide larg ușa dialogului social între autoritatea publică locală, Consiliul Județean, în cadrul acestui proiect și societatea civilă. Am reușit să creăm o rețea informală de ONG-uri din județul Brașov, 40 la număr. Am crescut capacitatea acestor ONG-uri prin ateliere, prin cursuri de formare profesională destinate acestora, facilitare comunitară, lobby și advocacy, management de proiect. Încercăm să devenim un partener activ al Consiliului Județean în ceea ce privește dezvoltarea locală și absorbția, din punctul nostru de vedere, a tuturor fondurilor nerambursabile în domeniul social”, a precizat Diana Niță, vicepreședinte Asociația Clusterul Comunitar de Economie Socială - ACCES.

Și reprezentanții Consiliului Județean Brașov promit mai multă implicare în sprijinirea dezvoltării asociațiilor și ONG-urilor.

“Un proiect care își propune să sprijine ONG-urile din Brașov, să fie mai pregătite din punct de vedere administrativ, să se managerieze mai bine, să atragă mai multe fonduri pentru domeniile pe în care activează. La final de proiect, sigur că și Consiliul Județean va veni cu această aprobare a acestui acord de parteneriat, care își propune să pună la punct un cadru legal foarte clar despre cum putem colabora în viitor cu un număr destul de mare de ONG-uri din domeniul protecției sociale”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Ciprian Sterpu.
Ruxandra Stoica