ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Citații online false

Publicat: vineri, 18 August 2023 , ora 15.44
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă
Dacă primiți online citații prin care sunteți atenționați că pe numele vostru s-au deschis proceduri judiciare de către Poliția Română, cum ar fi emiterea unui mandat de arestare, nu le deschideți și în nici un caz nu transmiteți date personale pe căile comunicate în căsuța electronică.

Sunt mesaje spam expediate de persoane certate cu legea, atrag atenția chiar polițiștii.

„Citațiile online poartă siglele și înscrisurile Poliției Naționale și Interpol  și sunt semnate de  persoane cu funcții de conducere,  destinatarii fiind amenințați cu «emiterea unui mandat de arestare în termen de 72 ore», dacă nu răspund mailului inițial și cu transmiterea datelor personale «asociațiilor care luptă împotriva pedofiliei și mai multor canale de televiziune națională și europene». Acest tip de fraude online țintesc furtul de date personale, conturi bancare, etc. Astfel, prin accesarea  mesajelor spam / link-urilor care sunt atașate mesajelor inițiale, destinatarii dau accesul infractorilor către datele lor cu caracter personal”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Brașov, comisar Florentina Manolache.

Există cazuri în care este solicitată chiar plata unor sume de bani, cu titlu de amendă penală, într-un termen scurt, pentru evitarea demarării unor proceduri judiciare și emiterea unui mandat de arestare preventive, a adăugat reprezentantul Poliției Brașov.

Greșelile gramaticale și de exprimare în limba română pot fi un indiciu că în spate ar putea fi infractori cibernetici.
Camelia Vlad