ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Din 800 de stomatologi din județul Brașov, mai puțin de 50 au contract pentru decontarea serviciilor medicale

Publicat: sâmbătă, 19 August 2023 , ora 14.13
Sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Brașov

Plafonul și condițiile impuse la semnarea unui contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate sunt descurajante pentru dentiști. Din 800 de stomatologi cu activitate în județul Brașov, mai puțin de 50 au contract pentru decontarea serviciilor medicale oferite pacienților.

Președintele Colegiului Medicilor Dentiști Brașov, dr. Mihaela Albu:


Potrivit legislației în vigoare, minorii beneficiază de decontarea integrală a sumelor necesare pentru tratamentele stomatologice, doar că în baza aceluiași plafon de asigurări de sănătate, a adăugat dr. Mihaela Albu.

Pe de altă parte, CNAS a anunțat că de la 1 iulie sunt decontate mai multe servicii stomatologice, iar valoarea plafonului a fost majorată.

Directorul Casei de Asigurări de Sănătate Brașov, Ancuța Daisa.


Între altele, sunt decontate total sau parțial detartrajul cu ultrasunete, periajul profesional și tomografiile dentare. Consultațiile medicale pentru persoanele asigurate pot fi făcute gratuit o singură dată pe an și includ controlul oncologic stomatologic și, eventual, planul de tratament.

Camelia Vlad