ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Exerciții militare la Cheile Râșnoavei și în județul Covasna

Publicat: luni, 21 August 2023 , ora 13.10
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Continuă exercițiile militare care au ca scop dezvoltarea interoperabilității între militarii români și colegii din NATO aflați pe teritoriul României.

De data aceasta, militari francezi, care fac parte din Grupul de Luptă al NATO dislocat în România, alături de membri ai Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireșoaia”, din Sfântu Gheorghe, participă la o serie de exerciții comune.

Astfel, până pe 1 septembrie sunt programate exerciții în poligonul de instrucție alpină din Cheile Râșnoavei, județul Brașov, precum și în poligoanele militare din localitățile Brețcu și Sfântu Gheorghe, județul Covasna.

Structuri din cadrul Forțelor Terestre, în cooperare cu structuri NATO dislocate pe teritoriul României, vor desfășura exerciții tactice în teren cu trupe și tehnică.

Pe timpul desfășurării activităților, militarii vor folosi muniție de manevră.

În această perioadă, mijloacele tehnice planificate să participe la executarea antrenamentelor vor tranzita județele Harghita, Brașov și Covasna. 

Activitățile de instruire au ca scop validarea procedurilor operaționale, precum și dezvoltarea interoperabilității dintre cele două armate membre NATO, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Brigăzii 61 Vânători de Munte ''General Virgil Bădulescu” din Miercurea Ciuc, care are în subordine Batalionul „Cireșoaia”.

În ultimul an au avut loc mai multe exerciții de instrucție în județul Covasna, la care au participat atât forțe din cadrul unor structuri militare din țară, cât și din trupele NATO, la unul dintre acestea fiind folosite și elicoptere de survol.

Nucu Jalea