Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Traseul metropolitan 131, Brașov - Râșnov, va fi operaționalizat din nou de către RATBV

Publicat: luni, 21 August 2023 , ora 14.51
Sursa foto: RATBV
Sursa foto: RATBV

Traseul metropolitan cu indicativul 131, care leagă Brașovul de Râșnov, va fi operaționalizat din nou de către RATBV.

Autobuzele vor circula pe traseul de 33 de kilometri, care leagă capătul de linie Municipal din Brașov cu Romacril Râșnov, începând cu data de 22 august.

Primul autobuz va pleca din Brașov la 6:10, iar din Râșnov la 6:50.

Ultima cursă dinspre Brașov are plecarea la 20:10, iar dinspre Râșnov spre Brașov la 20:50.

În zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale, prima plecare din Brașov este la 9:20, iar din Râșnov la 10:00, iar ultima cursă pleacă din Brașov la 18:20, în timp ce din Râșnov ultimul autobuz este la 19:00.

Purtătorul de cuvânt al RAT Brașov, Silviu Ștefan:



De asemenea, tot din 22 august, se modifică traseul și orarul liniei metropolitane 511, Brașov – Podu Oltului, atât prin adăugarea unei extensii pentru deservirea zonei „Tineretului Hărman”, pe sensul de deplasare spre Brașov, cât și prin mutarea capătului de linie din Brașov în stația „Căprioara”, situată în apropierea Gării CFR Brașov.

Va crește și numărul de curse ce vor fi efectuate pe acest traseu, respectiv se vor efectua câte 15 plecări din cele două capete de linie în zilele lucrătoare și câte 10 plecări în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale.
După introducerea acestor modificări, traseul (tur-retur) al liniei 511 va avea aproape 38 de kilometri, 27 de stații și va asigura legătura directă între Podu Oltului și zona Gării CFR Brașov.

Din Brașov, prima plecare va fi la 4:40, atât în zilele lucrătoare, cât și în cele de sărbătoare.

Din Hărman, prima plecare va fi la 5:15 în zilele lucrătoare și la 5:25 în cele de weekend sau sărbătoare.

Sorin Țîrcă