ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cavalerii Teutoni se întorc în Cetatea Feldioara

Publicat: miercuri, 23 August 2023 , ora 11.43
Sursa foto: Primăria Feldioara
Sursa foto: Primăria Feldioara

La început de toamnă, pe 2 și 3 septembrie, localnicii și turiștii sunt invitați într-o incursiune în epoca medievală, la cea de-a 11-a ediție a festivalului „Cavalerii Teutoni se întorc în Cetatea Feldioara”.

Festivalul se va desfășura în zona Bisericii Evanghelice. Cavalerii teutoni și domnițele vor face parade și demonstrații. Vor avea loc lupte între cavaleri, iar cei prezenți se vor și ateliere de artă și meșteșuguri.

Tot la Feldioara, în același weekend sunt „Zilele porților deschise ȋn Cetatea Marienburg”.

„Cetatea a fost restaurată recent, iar cei care nu au vizitat-o până acum au ocazia să descopere atât expozițiile găzduite de cele trei turnuri, expoziții de istorie, arheologie și etnografie, în prezența voluntarilor noștri, cavaleri de Marienburg, cât și să participe la evenimentele care vor anima timp de două zile curtea Cetății. Vom avea, așadar animație medievală cu anacronism, tabără medievală și tabără cu jocuri, ateliere de pictură tradițională pe lemn sau modelaj în lut, de asemenea, șezătoare la Feldioara și ateliere susținute de meșterii locali. Duminică vom avea teatru, de asemenea ateliere, iar fiecare după amiază se va încheia cu muzică. Accesul la toate momentele din program este gratuit”, a spus administratorul Cetății, Georgiana Gămălie.

Evenimentul este organizat de Primăria Feldioara, cu sprijinul Consiliului Județean Brașov.

Programul complet al celor două evenimente, aici:

Radio România Brașov FM