Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Lucrările de modernizare a „Drumului de sub munte” au fost finalizate

Publicat: joi, 24 August 2023 , ora 13.30
Sursa foto: arhivă / Facebook / Consiliul Județean Brașov
Sursa foto: arhivă / Facebook / Consiliul Județean Brașov
După o perioadă de patru ani, lucrările de modernizare a „Drumului de sub munte” au fost finalizate, astfel că mâine, la orele 12.00, la km 0 al drumului interjudețean (DJ 104A, DJ 105C și DJ 105P), în zona Băilor Perșani vor avea loc vor procedurile de recepție finală.

„Drumul de sub munte” are o lungime de 53 de kilometri, străbate localitățile Șinca Veche, Șercăița, Bucium, Mărgineni, Sebeș, Recea, Gura Văii, Lisa, Sâmbăta de Sus, Drăguș, Viștea de Sus, Victoria și Ucea de Sus și va deveni astfel o alternativă la DN1.

Pe traseul drumului au au mai fost realizate integral 15 poduri, două treceri la nivel cu calea, podețele transversale la drumurile laterale – în proporție de 85% și refacerea trotuarelor și a acceselor la proprietăți – în proporție de 90%.

Proiectul „Modernizare drum interjudețean DJ 104 A, DJ 105 C, DJ 105” a fost realizat cu fonduri europene.

La evenimentul de mâine,  va fi prezent ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian-Ioan Veștea, alături de oficialități locale și județene.
Ruxandra Stoica