Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Amenzi de peste 760.000 de lei, de la Protecția Consumatorului, la Brașov

Publicat: vineri, 25 August 2023 , ora 16.47
Sursa foto: anpc.ro
Sursa foto: anpc.ro
Amenzi de peste 760.000 de lei, 45 de avertismente și oprirea de la comercializare, temporar sau definitiv, de produse în valoare de peste 52.000 de lei.

Sunt sancțiunile aplicate în cazul a 82 de unități de cazare și alimentație publică din Brașov, în urma controalelor organizate în ultimele 5 zile de comisarii de la Protecția Consumatorului, în cadrul Comandamentului de Munte 2023.

De asemenea, s-a propus încetarea practicii comerciale incorecte pentru 9 operatori economici.

Pentru alte 23 de firme s-a dispus oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor constatate, a transmis conducerea Centrului Regional pentru Protecția Consumatorului Brașov.

Reamintim că începând cu anul 2022, pe lângă structura tradițională de control, dedicată litoralului Mării Negre și Deltel Dunării, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a mai înființat încă 4 structuri similare, dedicate perioadei de vacanță din sezonul estival: Comandamentul Munte, Comandamentul Moldova – Bucovina, Comandamentul Maramureș, Comandamentul Mehedinți.

Comandamentul Munte verifică operatorii economici care activează în industria ospotalității din zonele: Valea Prahovei, Brașov, Sibiu, Covasna, Harghita.
Camelia Vlad