ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Pactul Alianței Orașelor Verzi din România, semnat la Brașov

Publicat: marți, 29 August 2023 , ora 13.36
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Șase orașe vor semna Pactul Alianței Orașelor Verzi din România, în cadrul Forumului Orașelor Verzi (FOV) din Brașov, eveniment care va avea loc în perioada 5- 7 septembrie, a anunțat administrația locală Brașov.

Acest pact este un angajament al acestor orașe de a colabora pentru a facilita tranziția la neutralitate climatică.

Este vorba despre  Brașov, Buzău, Câmpulung Muscel din jud. Argeș, Darabani din jud. Botoșani, Sectorul 6 și Sectorul 2 din Capitală.

Primarul Allen Coliban amintește că la prima ediție a FOV, Brașovul a fost primul oraș din Europa care a semnat documentul cu țintele revizuite ale Convenției Primarilor privind clima și energia: reducerea cu 55% a emisiilor de dioxid de carbon până în 2030 și neutralitatea climatică până în 2050.

La Conferința Internațională de Politici Publice de Mediu, parte a aceluiași eveniment, va avea loc și o dezbatere care urmărește să exploreze proiectele inovatoare, planurile de viitor ale primarilor pentru comunitățile lor și provocările cu care se confruntă în implementarea unor soluții de dezvoltare sustenabilă.
Camelia Vlad