Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Peste 300 de candidați înscriși la concursul suplinitorilor

Publicat: marți, 29 August 2023 , ora 14.41
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Peste 300 de candidați s-au înscris pentru a susține, astăzi, concursul de angajare la catedrele sau pe fracțiile de normă rămase neocupate în județul Brașov.

Este vorba despre concursul suplinitorilor, așa cum mai este el cunoscut.

A avut loc la Liceul Andrei Mureșeanu și a fost organizat de către Inspectoratul Școlar Județean. Dintre candidați, 168 sunt pentru suplinitori calificați, iar 165 pentru suplinitori necalificați, adică nu au studiile corespunzătoare postului sau catedrei pe care vor să o ocupe.

„Prezența a fost destul de bună. Încă nu avem finalul, pentru că au fost și situații în care s-au retras din cadrul concursului. Acum, în ceea ce privește catedrele și posturile disponibile pentru aceste categorii de personal, la momentul acesta colegii de la managementul resurselor umane realizează ocupările celor care au fost publicate până la acest moment neocupate și au fost solicitate de către personal didactic titular din școli, personal didactic titular în alte unități școlare și personal didactic pensionar. Acestea se acordă în regim de plată cu ora”, a precizat inspectorul școlar general adjunct al IȘJ Brașov, Ariana Bucur.

Ședințele de repartizare a suplinitorilor vor avea loc în perioada 31 august – 1 septembrie.

„În condițiile în care nu reușim să ocupăm în totalitate posturile și catedrele, mai există o posibilitate și anume organizarea concursurilor la nivelul unităților școlare. Deci, după începerea anului școlar, la unitățile școlare la care nu sunt ocupate toate orele, posturile, catedrele, se vor organiza concursuri gestionate de conducerea unității, în speță directorul și consiliul de administrație, astfel încât la ore să existe cadru didactic”, a adăugat Ariana Bucur.

Anul școlar 2023-2024 debutează în 11 septembrie.
Adina Chirvasă