Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Propunere a unui consilier local: Copiii din Corul Unison, premiați cu 1000 de lei fiecare

Publicat: miercuri, 30 August 2023 , ora 15.15
Sursa foto: Facebook / Corul Unison
Sursa foto: Facebook / Corul Unison
1000 de lei pentru fiecare copil din Corul Unison. Este ceea ce a propus, printr-o interpelare, consilierul local Raluca Stancu, în ședința în plen a Consiliului Local în desfășurare.

Asta pentru cea mai recentă performanță stabilită de copii.

„În perioada 24-29 august, în Croația s-a desfășurat competiția corală internațională Chorus Inside. În cadrul acestui festival, sub îndrumarea și pregătirea muzicală a maestrului George Dumitrașcu, Corul Unison a reușit performanța de a câștiga marele premiu, obținând titlul de «Cel mai bun cor de copii din Europa». Astfel de realizări nu trebuie trecute cu vederea. Este un triumf al corului, dar și o mândrie pentru comunitatea brașoveană”, a spus consilierul Raluca Stancu.

În replică, primarul municipiului Brașov, Allen Coliban, a precizat că va trimite această solicitare Serviciului Buget si Direcției juridice:

„Avem la Brașov o Gală a premiilor pe cultură. Avem nevoie, pentru orice ban public pe care îl cheltuim, de o justificare și totodată de niște criterii, pentru că altfel poate să pară că alegem discreționar, unii în detrimentul altora. În plus, aceste lucruri se fac pe baza unor alocări bugetare per capitol, astfel încât să știm: pentru premieri, proiecte culturale avem suma x. Tot ce am făcut în acești ani a fost să reducem și să ducem la minim astfel de decizii discreționare și să le facem pe baza unor criterii care să fie aplicabile tuturor”.
Adina Chirvasă