ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Defibrilatorul extern automatizat din Livada Poștei, furat

Publicat: joi, 31 August 2023 , ora 10.05
Sursa foto: Facebook / Caravana cu Medici
Sursa foto: Facebook / Caravana cu Medici

La nici un an de când a fost montat în Livada Poștei, defibrilatorul extern automatizat a fost furat.

Aparatul a fost instalat de către cei de la Caravana cu Medici, cu bani strânși în cadrul Cursei cu obstacole a comunității, Brașov Heroes.

„În decembrie 2022, prin multiple donații și de la firme și printr-un proiect, am reușit să amplasăm primele defibrilatoare care sunt accesibile 24/7 din Brașov. În momentul când un pacient suferă stop cardiac, se pun niște padele pe pieptul lui, identifică ritmul cardiac, adică, practic, cum bate inima și, dacă este nevoie, oferă un șoc electric și astfel restabilește din nou ritmul, adică salvează viața omului. El nu are ce să fac cu el acasă. Nu pot să facă absolut nimic. Nu are nicio întrebuințare pentru un om acasă, să-l țină cămară sau ca bibelou, ș.a.m.d. (...) Acest aparat ajută la salvarea de vieți. Practic, el intervine în momentul când un pacient suferă un stop cardiac și poate să facă diferența dintre moarte și viață. De aceea nu pot să înțeleg, sunt dezamăgit, chiar scârbit de ceea ce s-a întâmplat”, a explicat medicul Alexandru Covaciu, voluntar la Caravana cu Medici.

Oamenii legii au deschis un dosar penal, pentru furt calificat.

“La data de 30 august polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Brașov au fost sesizați despre faptul că, dintr-o casetă metalică, amplasată public în zona Livada Poștei, din municipiu, a fost sustras un defibrilator portabil, destinat utilizării publice în cazul persoanelor aflate în situații de risc. Imediat, după primirea sesizării, echipa de cercetare formată din criminaliști și polițiști de investigații, s-a deplasat la fața locului pentru a identifica și ridica probe în cauza semnalată. La acest moment se află întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, în care vor fi administrate toate mijloacele de probă pentru identificarea autorului și recuperarea bunului sustras”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Reamintim că în Brașov au fost instalate două astfel de dispozitive, în luna decembrie 2022: cel furat, din Livada Poștei și unul în Piața Sfatului (informații AICI).

Cele două aparate și amenajarea acestora în locurile publice, în condiții speciale de temperatură, au costat aproximativ 24.000 de lei.

Radio România Brașov FM