ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

O nouă expoziție la Muzeul Amintirilor din Comunism

Publicat: vineri, 1 Septembrie 2023 , ora 11.32
Sursa foto: Muzeul Amintirilor din Comunism
Sursa foto: Muzeul Amintirilor din Comunism
Pe 2 septembrie, Muzeul Amintirilor din Comunism din Brașov anunță deschiderea unei noi expoziții temporare, dedicată primelor zile de școală în perioada comunistă.

Sub titlul “Primul clopoțel", această expoziție unică va cuprinde fotografii și obiecte autentice din sălile de clasă, precum și rechizite ale elevilor.

“Prima zi de școală va rămâne pentru mulți elevi o amintire încărcată de emoție și provocări, indiferent de perioada în care au trăit. Prin această expoziție dorim să ne conectăm cu aceste amintiri palpabile, oferind în același timp publicului ocazia de a observa schimbările care au avut loc în ritualul începerii școlii de-a lungul decadelor și de a înțelege mai bine contextul istoric al educației”, a spus Ioana Bejan, cofondatoare a muzeului.

Expoziția este rezultatul unui strâns parteneriat cu Muzeul Cineastului Amator și Arhiva de Fotografie, cele două instituții furnizând materialul fotografic esențial pentru a ilustra atmosfera și transformările din acea epocă.

Expoziția va putea fi vizitată gratuit în fiecare zi.

Muzeul Amintirilor din Comunism, situat pe strada Eroilor nr. 19, este deschis de marți până duminică, între orele 10:00 și 18:00.


Nucu Jalea