Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Tot mai multe metode de înșelăciune întâlnite la Brașov

Publicat: vineri, 1 Septembrie 2023 , ora 13.35
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă
Tot mai mulți brașoveni ajung victime ale infractorilor și cad pradă metodelor tot mai ingenioase de înșelăciune, de la “Străinul”, la “Detergentul” sau “Deratizarea”.

Mai exact, infractorii intră în casele victimelor sub diverse pretexte.

Uneori, aceștia susțin că sunt cetățeni străini și au nevoie de ajutor.

Alteori, se dau drept angajați ai unor firme de deratizare sau spun că sunt vânzători ambulanți.

Ulterior, profitând de neatenția proprietarilor, infractorii sustrag bani și bunuri de valoare din locuință.

„De obicei, odată ce ajung în locuință, infractorii distrag atenția victimei, o determină să plece în altă cameră sub diverse pretexte, timp în care caută bani sau bunuri de valoare. Deseori infractorii lucrează în echipă: în timp ce unul distrage atenția victimei - de exemplu discută în bucătărie cu ușa închisă - celălalt pătrunde în apartament și caută în camere”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, Daniel Zontea.

Pentru a evita astfel de situații, oamenii legii au mai multe recomandări pentru brașoveni:

“Rețineți regula conform căreia banii/bunurile de valoare nu trebuie ținute niciodată la vedere, pentru a diminua astfel posibilitatea de a deveni ținte sigure ale unor infractori. Refuzați să vă deplasați în locuri retrase, mai ales noaptea, la insistențele unor vânzători ambulanți. Nu țineți în locuință  sume mari de bani, bijuterii sau obiecte de valoare. Nu acceptați să oferiți la schimb bunuri pentru ceea ce ce vi se oferă spre vânzare. De exemplu, să oferiți bunuri de valoare sau bijuterii în locul banilor. S-ar putea să fiți înșelați cu privire la valoarea/calitatea bunurilor primite”, mai spus Daniel Zontea.

Sorin Țîrcă