Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Caz șocant la o grădiniță privată din oraș

Publicat: vineri, 1 Septembrie 2023 , ora 16.44
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă
Caz șocant la o grădiniță privată din oraș. Un copil de 2 ani a fost mușcat de față de un alt coleg de grupă, pe când erau nesupravegheați, iar părinții lui au aflat despre acest lucru abia când au venit să-l ia acasă pe micuț.

Totul s-a petrecut la începutul lunii august, iar copilul nu a fost dus la spital de către personalul unității de învățământ, chiar dacă aceasta este chiar vizavi de unitatea privată.

“Copiii au fost lăsați nesupravegheați timp de 17 minute, timp în care copilul meu a fost mușcat de un alt copil de aceeași vârstă timp de două minute continuu. N-am fost anunțat de către educatori sau directoare de incident. Am aflat de acest fapt în momentul când am ajuns să iau copilul. După spusele lor, ar fi trecut o oră jumătate de la incident până am ajuns eu la grădiniță. După camerele de supravegheat ar fi două ore și jumătate. Directoarea a zis că diferă ora de pe camere”, a spus părintele băiatului, Ștefan Malachi.

Părinții au dus imediat copilul la Spitalul de Boli Infecțioase și la cel de Copii, au fost și la Medicina legală, dar și la consiliere psihologică cu micuțul.

Mai departe, au anunțat și Parchetul, precum și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Cazul a ajuns și în atenția Inspectoratului Școlar Județean Brașov.

“Părintele reclama un incident petrecut în sala de grupă și își susținea reclamația cu o serie de înregistrări video și fotografii. Concret, din înregistrări reiese că într-o sală de grupă în care la momentul filmării nu se afla niciun angajat al unității, un copil îl mușcă de obraji pe un alt copil, preț de câteva minute. Fotografiile făcute în urma incidentului relevă faptul că aceste mușcături au fost violente, lăsând urme vizibile pe fața copilului agresat. În urma sesizării, un inspector școlar s-a deplasat la unitatea privată unde s-a petrecut incidentul și a luat declarații conducerii unității și personalului care a fost de serviciu în ziua incidentului. Având în vedere că unitatea școlară este privată, Inspectoratul Școlar nu poate aplica sancțiuni și nici nu poate lua măsuri administrative sau disciplinare împotriva personalului angajat, dar poate face recomandări conducerii unității în privința măsurilor ce pot fi aplicate, raportate la unitățile școlare de stat”, a precizat purtătorul de cuvânt al IȘJ Brașov, Valentin Bucur.

Contactați pentru un punct de vedere, reprezentanții unității private au precizat că îl vor transmite pe e-mail, dar acesta nu a fost încă trimis.
Adina Chirvasă