ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Se caută firme noi pentru repararea drumurilor județene și pentru deszăpezire

Publicat: vineri, 1 Septembrie 2023 , ora 16.56
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă
Consiliul Județean Brașov a reziliat contractul cu firma care avea obligația să asigure întreținerea curentă a drumurilor județene din zona Brașov - Zărnești - Bran.

Această decizie a survenit ca urmare a neîndeplinirii de către prestator a obligațiilor contractuale, a motivate vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Szenner Zoltan:

“În primul rând a fost o nemulțumire legată de modul în care executa lucrările de reparații pe zona Brașov, mai exact de modul în care nu executa lucrări de reparații. Adică atunci când am preluat atribuțiile, am văzut clar că pe celelalte zone se executau lucrări de reparații într-un ritm mulțumitor, dar pe zona Brașov erau probleme foarte multe, procentul de lucrări executate foarte mic. Am somat să preia amplasamentele. Le-au preluat, dar în schimb au venit cu observații la fiecare proces-verbal de ce nu se poate lucra pe amplasamentul respectiv. Aproape imediat am fost înștiințați de faptul că le-a fost anulată garanția de bună execuție și atunci motivul rezilierii a fost anularea garanției de bună execuție”.

Lucrările de reparații la toate drumurile județene sunt structurate pe 3 zone - Făgăraș, Rupea și Brașov - și se execută, pe baza unui Acord-cadru, cu trei prestatori care au depus oferte, printre care și firma căreia i s-a reziliat acum contractul.

Nu este pentru prima oară când constructorul în cauză trece prin această procedură de reziliere, însă, a câștigat în continuare noi licitații la lucrări pe drumurile județene.

Administrația județeană pregătește o nouă licitație pentru serviciile de reparații a drumurilor, a mai spus Zoltan Szenner:

„Am făcut o cercetare de piață ca să putem face un caiet de sarcini nou, cu prețuri actualizate. Am evaluat lucrările care se mai pot face în cursul acestui an, am evaluat lucrările care vor trebui făcute în cursul anului viitor și lucrările de deszăpezire și am organizat o procedură simplificată pentru achiziția serviciilor de reparare drumuri până în toamna anului viitor”.
Camelia Vlad