ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

A treia ediție a Forumului Orașelor Verzi, la Brașov

Publicat: luni, 4 Septembrie 2023 , ora 9.34
Sursa foto: Facebook / Forumul Orașelor Verzi
Sursa foto: Facebook / Forumul Orașelor Verzi

Astăzi începe, la Brașov, cea de-a treia ediție a Forumului Orașelor Verzi. Evenimentul se va încheia în 10 septembrie, iar până atunci, reunește, sub Tâmpa, peste 300 reprezentanți ai orașelor din țară și din străinătate, dar și 20 de experți în politici publice de mediu.

Organizatorii propun program artistic și educațional de inspirație medieval-renascentistă, activități artistice conectate la pulsul prezentului: teatru, muzică, parade, dueluri, concerte, ateliere medievale, iarmaroc, activități sportive, meșteșuguri, ecofood. Cetățuia va putea fi vizitată și în interior, pe un traseu ghidat, prestabilit, care va pune publicul față în față cu emoția întâlnirii sau a reîntâlnirii cu… Istoria, împletită cu emoția participării la momente artistice cu totul aparte.
Mai mult de atât, brașovenii sunt invitați la o parada specială medievală care va porni din Piața Sfatului, condusă de Cimpoierii din Transilvania și Paladinii de Terra Medies. Acestora li se adaugă bicicliștii vremurilor noastre și o trăsură.


Street Delivery x Pietonala FOV: Închidem strada pentru mașini și o deschidem pentru Green Community – 8 – 10 septembrie
Pe Pietonala FOV – Green Community, Fundația Cărturești aduce în stradă o parte din evenimentele care au readus la viața spațiul public în cadrul Street Delivery 2023. Timp de trei zile ne reconectăm la natură pe strada dintre Star și Modarom și reactivăm instalațiile create în timpul Street Delivery cu noi activități pentru copii, adolescenți și adulți.

Pe 9 și pe 10 septembrie, ASAP îi invită pe tinerii din Brașov cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani, să afle mai multe despre subiectul colectării separate și al reciclării prin jocul Adevăr sau Reciclare. Atelierele se vor desfășura la Galeria Inspiratio (Brașov, Str. Curtea Johannes Honterus.

Alpin Film Festival – 5 – 10 septembrie

Sărbătoarea culturii și educației montane va aduce în fața publicului peste 45 de filme cu tematică montană – filme incluse în COMPETIȚIA INTERNAȚIONALĂ și un număr record de filme realizate în România pentru COMPETIȚIA ROMÂNEASCĂ. Nu lipsesc conferințele tematice, expozițiile foto, prezentările de carte din MUNTELE DE CARTE si alte evenimente care sperăm să-i bucure pe cei prezenți la Brașov.

Deschiderea Cetății de pe Straja – Cetățuia între lumi – 8-9 septembrie

Cu lacătul pe ușă de mai mulți ani, Cetățuia de pe Dealul Straja își deschide în sfârșit porțile, pentru public, chiar dacă pentru scurt timp. Vineri și sâmbătă, autoritățile vor să marcheze redobândirea monumentului de către comunitate, așa că vor fi organizate mai multe evenimente. Centrul Cultural Apollonia îi invită pe brașveni și turiști la teatru, concerte, parade, dueluri și ateliere medievale. Edificiul va putea fi vizitat și în interior, dar pe un traseu prestabilit, mai spun organizatorii.          

Brașov Running Festival – festival al alergării și alergătorilor – 9 -10 septembrie

Singura și prima competiție de alergare pe șosea din România certificată World Athletics Elite Label, dar și unica de acest fel din zona de Sud-Est a Europei. Evenimentul cuprinde curse dedicate amatorilor, dar și două curse certificate dedicate atleților profesioniști – tRUNsylvania International 10K și European Road Mile. Competiția se va desfășura în cartierul Coresi. 

Green Talks – Conferința pentru cetățenii Brașovului – 8 septembrie Tot pe Pietonala FOV, brașovenii pot participa la dezbateri și discuții deștepte, cu influenceri și autorități locale, despre proiectele verzi desfășurate de municipalitate în prezent și viitor.

Picnic în Parcul Titulescu

Pentru două zile, Parcul Titulescu devine destinație de vacanță gastronomică. Prieteni, familii, copii, bunici, căței se adună și celebrează natura, la un picnic cu produse locale și învață despre ce înseamnă un sistem alimentar sustenabil.

ADEVĂR SAU RECICLARE – ateliere de joacă pe tema colectării separate și a reciclării – 9 – 10 septembrie

Parada Bicicletelor – 10 septembrie

A devenit deja o tradiție Parada Bicicletelor in cadrul FOV. Anul acesta bicicliștii vor pedala din nou împreună pe străzile Brașovului. Va fi o mare „verde” din nou pe stradă. Parada începe la ora 15:30 și urmează traseul: Parcul Central Nicolae Titulescu – Bulevardul Eroilor – Bulevardul 15 Noiembrie – Strada Zizinului – Bulevardul Alexandru Vlahuță – Bulevardul Gării – Bulevardul Victoriei – Strada Mihail Kogălniceanu – Strada Iuliu Maniu – Strada Nicolae Iorga – Parcul Central

Toate evenimentele și calendarul acestora se află pe site-ul dedicat: https://fovbv.ro/

RRBV FM