ACUM:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Percheziții la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc, printre care și un polițist brașovean

Publicat: vineri, 8 Septembrie 2023 , ora 15.05
foto: IPJ Brașov
foto: IPJ Brașov

În urma perchezițiilor domiciliare în municipiul Brașov și comuna Cristian, 29 la număr, efectuale în 7 septembrie de către polițiștii de la Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu procurorii DIICOT, în două cauze având ca obiect comiterea infracțiunilor de trafic de droguri și cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, au fost descoperite 25 gr de cocaină și suma de 12.400 de lei.

În urma cercetărilor efectuate, anchetatorii au stabilit modalitățile de operare a persoanelor bănuite.

"Una dintre acestea prezintă un element de noutate, în sensul că suspecții foloseau o aplicație tip chat, în cadrul căreia a fost creat un grup dedicat persoanelor care doreau să achiziționeze, respectiv să comercializeze droguri de risc și de mare risc. Metoda folosită este cunoscută sub denumirea de «dead drop» și răspândită în general în rândul tinerilor", au comunicat polițiștii care au lucrat la caz.

Cel de-al doilea mod de operare este cunoscut și folosit în mod curent. Adică, persoane cunoscute în rândul tinerilor, un fel de lideri, cu infuență asupra lor, au recrutat mai mulți consumatori, precum și mai multe persoane, care îi sprijineau în activitățile de vânzare a drogurilor, pentru a încerca să facă, pe cât posibil, cât mai dificilă activitatea specifică derulată de organele de poliție.

La sediul DIICOT Brașov au fost aduse pentru audieri 14 persoane bănuite, cu vârste între 19 și 45 de ani. Ulterior, 10 persoane au fost reținute pentru 24 ore într-un centru de reținere și arestare preventivă. În cursul zilei de astăzi, 8 dintre acestea urmează a fi prezentate instanței cu propunere arestare preventive, au precizat sursele citate.

Polițistul suspectat a fost demis, oprit în trafic și testat cu aparatul Drugtest

Despre polițistul suspectat că făcea la rândul său trafic de droguri, dar și că este consumator, Poliția Brașov a precizat că, în urmă cu trei zile, consiliul de disciplină a dispus destituirea lui din funcție, pentru abateri disciplinare, prevăzute de Statutul polițistului, dar această decizie i-a fost adusă la cunosțință polițistului în cauză doar ieri, după reținerea sa.

De altfel ieri, polițistul a fost oprit în trafic de către colegii săi, și a fost testat cu aparatul Drugtest, însă rezultatul a fost negativ.

UPDATE 16:35

Potrivit ultimelor informatii trimise de catre judecatorii de la Tribunalul Brasov, inculpații au fost arestati pentru 30 de zile.

citește și:

EXCLUSIVITATE! Caz fără precedent. Polițist brașovean, dealer de droguri, prins cu o cantitate impresionantă de stupefiante

Browserul Dvs. nu poate reda acest clip.

sursa video: IPJ Brașov
Camelia Vlad