ACUM:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Românii situați în apropierea granițelor vor primi Mesaje RO ALERT când sunt atacuri cu drone

Publicat: vineri, 8 Septembrie 2023 , ora 19.20

Cetățenii aflați în zona de graniță cu Ucraina vor fi averizați în cazul unui pericol reprezentat de drone, potrivit unei hotărâri adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență scrie Radio Romania Actualitati.

Astfel, IGSU a fost abilitat să emită mesaje RO-ALERT pe o zonă stabilită de Ministerul Apărării Naționale, dacă acolo există riscul de cădere a unor elemente aparținând mijloacelor de luptă utilizate în conflict.

În același timp, autoritățile locale vor lua măsuri pentru informarea populației, verificarea și eliberarea tuturor spațiilor cu destinație de adăposturi publice, precum identificarea altor spații ce pot fi folosite pentru protecția populației.

Hotărârea a fost luată în contextul atacurilor recente asupra porturilor ucrainene Reni și Ismail, aflate în imediata apropiere a granițeI cu România.

RRBV FM