Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

27 de spitale care urmau să fie construite cu bani din PNRR

Publicat: duminică, 10 Septembrie 2023 , ora 9.08

27 de spitale care urmau să fie construite cu bani din PNRR, printre care și cel de Boli Infecțioase și Pneumologie Brașov, vor avea o altă sursă de finanțare.

O parte din sumele necesare vor fi acoperite din împrumuturi de la BEI, după cum a susținut, la Poiana Brașov, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Declarația a fost făcută ca reacție la ceea ce a spus fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, care a subliniat, într-o postare pe pagina de socializare, că aproximativ 700 de milioane de euro pentru spitale existente și noi a fost "tăiată" de finanțator, adică de Comisia Europeană. Potrivit lui Rafila, Comisia Europeană, a diminuat alocarea de fonduri nerambursabile din PNRR din cauza creșterii PIB-ului României.


Chiar dacă se va schimba sursa de finanțare, potrivit ministrului, asta nu va însemna o schimbare mare de termene de finalizare. Finanțarea prin PNRR presupunea ca aceste spitale să fie finalizate până în 2027.
Adina Chirvasă