ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovul, scena unui record mondial la atletism

Publicat: duminică, 10 Septembrie 2023 , ora 16.18
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Brașovul este pe harta mondială a atletismului. Ediția din acest an Brașov Running Festival a fost scena unui record mondial după kenianca Agnes Ngetich a stabilit un nou timp de referință la nivel mondial în proba de alergare pe șosea de 10 kilometri cu timpul de 29 minute și 24 de secunde. Mai mult, Agnes a mai bifat un timp istoric după intermediarul de la 5 kilometri, și acesta având cel mai rapid timp din istorie pe șosea. Atleta keniană de 22 de ani este dublă medaliată în acest an la Campionatele Mondiale de Cross Coutry unde a luat bronz în competiția individuală și aur pe echipe. Agness Ngetich:

''Mă simt plină de recuștință, este o surpriză pentru mine să am un record mondial. Nu mă așteptam dar îi mulțumesc lui Dumnezeu. Vreau sa îi multumesc managerului și antrenorului meu pentru ajutor, de asemenea pentru echipa mea. Mulțumiri orașului Brașov care a fost prietenos cu mine și cu siguranță voi reveni anul următor''

Stella Rutto a fost cea mai rapidă alergătoare din România cu timpul de 31.59. Performanța din acest de pe rapidul traseu din cartierul Coresi pune astfel Brașovul pe harta mondială a atletismului.

Cursa de 10 kilometri a băieților a fost câștigată de favoritul Weldon Lagat pentru o dublă kenienă în proba regină a competiției brașovene.
Adrian Susanu