ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Și-au revăzut sala de clasă renovată din munca lor. Care a fost prima reacție a elevilor de la „Mircea Cristea”

Publicat: luni, 11 Septembrie 2023 , ora 13.33

Prima zi din anul școlar 2023-2024 a însemnat și prima zi în care au intrat într-o clasă cu fața schimbată. Și totul prin munca lor.

Vorbim despre elevii clasei a VI-a A, de la Colegiul Tehnic „Mircea Cristea”, care astăzi au intrat în lacrimi în sala de clasa renovată parțial.


Acest lucru s-a făcut grație proiectului „Vrem o clasă altfel”, pornit de copii și părinți, în luna martie, atunci când copiii au început să vândă mărțișoare celor din mall sau chiar să facă pictură pe față și să convingă oamenii să îi ajute în proiectul lor.

Așa au reușit să strângă 22.000 de lei, bani care au fost folosiți pentru a zugrăvi sala, a schimba parchetul, corpurile de iluminat, jaluzelele și a cumpăra și o catedră.

„Am muncit foarte mult să reparăm clasa, să o reamenajăm în totalitate, pentru că noi am vrut să o schimbăm, să avem o clasă mult mai frumoasă, să intrăm cu plăcere în clasă. Am învățat că trebuie să muncim foarte mult ca să avem, să putem să facem singuri. Am învățat să ne descurcăm, am învățat foarte multe, pentru că e destul de greu să faci chestia asta, adică mulți oameni ne-au considerat niște cerșetori, deși noi am explicat că nu cerșim. Noi am venit să ne reparăm clasa, să strângem fiecare bănuț”, a spus eleva Alexandra Bălan.

Mândri de munca elevilor sunt și părinții, care erau foarte emoționați înainte să intre în clasă.

“Chiar am emoții, deși am participat intens în acest proiect. Am fost zilnic implicată în acest proiect alături de fetița mea, care este elevă în această clasă și care a venit cu propunerea inițierii acestui proiect. Pe lângă ea, m-a făcut și pe mine elev și atunci am demarat acest proiect”,
a precizat Emilia Oțeleanu, reprezentanta părinților.

„Într-o nouă clasă, o clasă altfel, pe care noi ne-am dorit-o și pe care am reușit să o facem într-un mod excepțional, prin sprijinul Asociației Brașovul Altfel și, bineînțeles, vreau să le mulțumesc părinților pentru că au fost mereu în spatele meu. Eu, împreună cu copiii am desfășurat foarte multe activități”, a spus dirigintele clasei, prof. Lucia Pavelescu.

Proiectul s-a derulat cu sprijinul Asociației Brașovul Altfel, dar el se va derula și pe parcursul acestui an școlar, până când copiii își vor vedea împlinit visul.

“Mai avem nevoie de undeva la 60.000 lei pentru bănci, scaune, cinci puf-uri de relaxare. Tot formatul clasei o să fie total diferit la final. Copiii sunt pregătiți, părinții sunt pregătiți, profesorii sunt alături de ei și eu, cu tot ceea ce pot, îi sprijini în continuare”, a declarat Radu Paul, reprezentant al Asociației Brașovul Altfel.

Asociația Brașovul Altfel a deschis și un cont special pentru proiectul „Vrem o clasă altfel!”, iar cine dorește, îi poate sprijini pe copii cu donații.

Contul este RO94 BREL 0002 0036 9740 0103 deschis de Asociația Brașovul Altfel special pentru acest proiect.

Adina Chirvasă