ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.10
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ziua Pompierilor, sărbătorită la Rupea

Publicat: miercuri, 13 Septembrie 2023 , ora 17.56
Sursa foto: Facebook / ISU Brașov
Sursa foto: Facebook / ISU Brașov
Pentru prima dată de la înființare, ISU Brașov a decis să sărbătorească Ziua Pompierilor la Rupea.

Cele mai multe dintre evenimentele organizate de ispectorat s-au desfășurat în orașul din nordul județului, dar și la sediul din Brașov s-au deschis porțile pentru cei care au dorit să vadă tehnica de care dispun pompierii brașoveni.

„În orașul Rupea am organizat o paradă cu forțe și mijloace ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență. De asemenea, s-au organizat și puncte mobile de informare preventivă, dar au fost prezente atât caravana SMURD, cât și Centru de Pregătire a Populației pentru Situații de Urgență. Cei care ne-au trecut pragul au putut afla cum să se comporte înaintea, în timpul și după producerea unei situații de urgență, dar li s-a explicat și care sunt procedele corespunzătoare aplicării manevrelor de resuscitare și cât de important este să aplicăm corect și la momentul potrivit aceste manevre”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Brașov, maiorul Ciprian Sfreja.

La 13 septembrie 1848, compania pompierilor bucureșteni, condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu, dădea o luptă eroică pe Dealul Spirii, împotriva armatei otomane.

În cinstea eroilor căzuți atunci, ziua de 13 septembrie a fost aleasă drept Ziua Pompierilor Români, încă din anul 1953.
Sorin Țîrcă