ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Dosar penal pentru depozitarea deșeurilor periculoase

Publicat: vineri, 15 Septembrie 2023 , ora 15.09
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Polițiștii brașoveni au confiscat, în urma unui control desfășurat la un service auto, câteva tone de deșeuri periculoase, depozitate în condiții necorespunzătoare, patronii acestuia alegându-se cu dosar penal.

Conform IPJ Brașov, în incinta societății din municipiul reședință, care are ca obiect de activitate ”întreținerea și repararea autovehiculelor”, polițiștii au găsit aproximativ 1.600 litri de ulei auto uzat, depozitat în 8 recipiente metalice, două autoturisme dezmembrate și deșeuri provenite din dezmembrarea de autovehicule, în cantitate aproximativă de 4.500 kg, toate depozitate în condiții neconforme.

Întreaga cantitate de deșeuri periculoase a fost indisponibilizată.

În acest caz a fost constituit un dosar penal privind comiterea infracțiunii de neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activităților de colectare, tratare, transport, valorificare sau eliminare a deșeurilor periculoase.

Cercetările sunt efectuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov', a transmis, azi, IPJ Brașov.

Mihai Cojocaru