ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Câștigătorii concursului de design de bijuterie contemporană, lansat de Muzeul de Artă Brașov

Publicat: vineri, 15 Septembrie 2023 , ora 15.21
Sursa foto: Facebook / Muzeul de Arta Brașov
Sursa foto: Facebook / Muzeul de Arta Brașov

Concursul de design de bijuterie contemporană, lansat de Muzeul de Artă Brașov, în iulie, s-a încheiat. Din cei 17 candidați înscriși, au fost aleși 5 câștigători, care vor primi ca premiu câte 10.000 de lei.

Toți au avut ca sarcină să interpreteze arta clasică prin creații contemporane și atemporale. Concrect, concurenții au trebuit să reinterpreteze și să creeze bijuterii luând ca model bijuteriile altor epoci din tablourile prezentate de instituția brașoveană.

Managerul Muzeului de Artă Brașov, Bianca Maria Bălșan, a menționat câștigătorii: 


Cei cinci vor realiza o serie limitată a bijuteriilor, care va fi promovată prin intermediul unor microexpoziții organizate, în octombrie, la Romanian Jewelry Week și la Muzeul Național Cotroceni.

Muzeul de Artă Brașov va organiza tot în luna octombrie o expoziție cu opere de artă care au servit drept surse de inspirație pentru creatori, alături de cele 5 proiecte de bijuterie contemporană câștigătoare.

Concursul a fost organizat în parteneriat cu Assamblage - Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană și Muzeul Național Cotroceni.

Adina Chirvasă