Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Un nou scandal, la Teatrul Sică Alexandrescu

Publicat: sâmbătă, 16 Septembrie 2023 , ora 17.29
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

După o perioadă în care se părea că lucrurile s-au liniștit la Teatrul Sică Alexandrescu, un nou scandal a izbucnit.

Trei angajați ai instituției au lansat un apel public către Primăria Brașov în care solicită ca reprezentanții acesteia să oprească abuzurile pe care managerul interimar le face asupra angajaților.

Secretarul literar Flavia Stegaru, unul dintre sufleori, Marin Becheru Cârstea și consilierul juridic, Elena Solomon, susțin că directorul Dan Cogălniceanu comite mai multe abuzuri.

"Deși este subvenționat de municipalitate din bani publici, Teatrul Sică Alexandrescu a devenit afacerea personală a managerului interimar, prin care acesta angajează pe posturile importante doar pile, prieteni și slugi devotate. Managerul interimar face angajări și desface contractele de muncă după propriile sale interese. Nu respectă legislația și o interpretează în mod preferențial, după cum a declarat la începutul mandatului său atunci când a afirmat: «Aici eu îmbărățesc!». Vorbește foarte urât cu femeile. Fraze precum «Sunteți niște proaste», «Ești pământ de flori», «De păr te aduc la serviciu» devenind sintagme cunoscute în rândul angajaților. Dezbină colectivul prin tratament discriminatoriu aplicat în mod special personalului auxiliar", a declarat Flavia Stegaru.

De asemenea, cei trei acuză că directorul îi menține pe angajați cu contract pe perioadă determinată peste limita maximă legală admisă și a îngrădit posibilitatea spectactorilor de exprimare în legătură cu activitatea instituției, prin blocarea exprimării opiniilor pe rețelele sociale.

În plus, controalele efectuate la instituție ar fi anunțate și formale.

Am încercat să îl contactăm pe directorul Dan Cogălniceanu, însă acesta nu a răspuns, dar a transmis unei alte publicații că nu comentează în acest moment.

Sorin Țîrcă