ACUM:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Mozaicurile cu steme din Transilvania realizate de elevii Școlii Populare de Arte pleacă într-un turneu de prezentare prin țară

Publicat: duminică, 17 Septembrie 2023 , ora 18.50
Sursa foto: Facebook / Scoala Populara De Arte si Meserii
Sursa foto: Facebook / Scoala Populara De Arte si Meserii

Expoziția de mozaicuri cu steme din Transilvania realizate de elevii Școlii Populare de Arte și Meserii Tiberiu Brediceanu pleacă de la Cetățuia Brașovului într-un turneu de prezentare prin țară.

Ieri, sâmbătă, 16 septembrie, aceasta a fost expusă în Cetatea Feldioara, însă în următoarea perioadă, mozaicurile vor putea fi admirate la Feldioara, Ghimbav, Prejmer, Hărman, atingând punctul culminant pe 1 decembrie 2023 la Alba Iulia.

Expoziția prezentată în premieră cu ocazia redeschiderii porților Cetățuii Brașovului constă în 18 lucrări de mozaic mural, tema abordată fiind "Heraldica".

"Profesorul coordonator Alexandru Leonard Truțiu vine cu o experiență de predare a acestei tehnici în străinătate, la Universitatea Costa Rica, unde a susținut un curs liber, specific pentru această tehnică a mozaicului. Pe această bază, a dorit să prezinte această tehnică minunată și cursanților de la Școala Populară de Arte și Meserii Tiberiu Brediceanu și să îi implice în realizarea practică a unor lucrări spectaculoase", se arată într-un comunicat de presă publicat de AGERPRES.

Scopul expoziției este nu numai de prezentare, ci și de atragere a altor cursanți și de punere în valoare a măiestriei elevilor dobândită în cadrul cursurilor oferite de Școala Populară de Arte și Meserii Tiberiu Brediceanu Brașov. Astfel, cursul va deveni permanent în programa planificată a grupei de Sculptură și Ceramică din cadrul școlii.

"Mozaicurile se pretează atât în spațiul exterior, cât și în spațiul interior, materialele folosite fiind gresia și îndeosebi faianța. Elevii au învățat toate etapele de lucru, de la idee/concept până la finisaj, dobândind astfel cunoștințele și manualitatea unei eventuale meserii", declară profesorul Alexandru Leonard Truțiu, citat de AGERPRES.


Bianca Bucă