Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

5 milioane de euro, prin PNRR, pentru digitalizarea a 5 spitale

Publicat: miercuri, 20 Septembrie 2023 , ora 13.43
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă
Pentru digitalizarea a 5 spitale din subordine, administrația județeană Brașov a depus proiecte pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Valoarea totală a finanțării se ridică la 5 milioane de euro, spune vicepreședintele Consiliului județean Brașov, Ciprian Sterpu:

„Fiecare proiect are o valoare maximă de 1 milion de euro și se referă la achiziția de hardware, software, dar și de rețelistică, astfel încât unitățile spitalicești să-și poată dezvolta și această zonă. Sigur că discutăm și de software-uri medicale, pentru că avem și o astfel de necesitate, software-uri care să înglobeze deja tot ce există la nivel de unități spitalicești, astfel încât toată partea aceasta de servicii medicale digitalizate să fie mult mai ușor de folosit de către medici, dar și de către pacienți. Sperăm să fim printre câștigătorii unei sume din cele 145 de milioane dedicate proiectului”.

Finanțarea din fondurile europene PNRR pentru digitalizare, care include și telemedicină, va ajunge la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii și Maternitatea Brașov.
Camelia Vlad