Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Atenție! Numerele de telefon ale BNR au fost folosite fraudulos

Publicat: miercuri, 20 Septembrie 2023 , ora 16.00
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Atenție cui furnizați date personale! Banca Națională a României (BNR) a primit mai multe sesizări care semnalau utilizarea numerelor de contact telefonice de către persoane care pretindeau că vorbesc din partea instituției.

Acestea le spuneau celor apelați că îi sună în legătură cu presupuse împrumuturi online făcute pe numele lor.

"Atragem atenția că aceste apeluri nu au fost inițiate din rețeaua telefonică a BNR și reiterăm faptul că Banca Națională a României, în calitatea sa de bancă centrală a țării, îndeplinește atribuții reglementate expres de Legea 312/2004 privind statutul Băncii Naționale României și nu este abilitată să ofere populației produse sau servicii de creditare. Este important să nu să dea curs solicitărilor de acest tip venite din partea unor persoane care pretind că sunt salariați sau reprezentanți ai BNR și care invocă pretinse împrumuturi solicitate, aprobate sau acordate de BNR și solicită date sau documente cu caracter personal sau transferuri de bani în diferite scopuri", a declarat economistul BNR, Agenția Brașov, Dorin Puiu.

Instituția a sesizat poliția în legătură cu utilizarea frauduloasă a numerelor de telefon și a numelui BNR.

Sorin Țîrcă