ACUM:
13.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Fără corn și lapte, deocamdată, în școlile Brașovului

Publicat: joi, 21 Septembrie 2023 , ora 15.41
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Programul guvernamental "Cornul și laptele" întârzie și în acest an la Brașov, în tot județul.

Procedurile birocratice ar fi de vină, pentru că fiecare localitate trebuia să emită hotărâri de Consiliu Local prin să-și dea acordul ca administrația județeană să lanseze licitația pentru achiziție la comun, spun autoritățile județene.

Vicepreședintele CJ Brașov, Ciprian Sterpu, ne-a explicat:

"Am început procedură de achiziție pentru programul cornu și laptele. A fost o procedură destul de dificilă să primim răspunsul de la cele 58 de localități din județ care să ne spună dacă doresc să organizeze în regie proprie acest program sau doresc să facă prin intermediul Consiliul Județean, pentru că fiecare localitate ar trebui să treacă prin Consiliul Local propriu această decizie. În acest moment am centralizat toată informația din 58 de localități, una e vorba de municipiul Brașov, desigur, dorește să facă asta în regie proprie".

Chiar dacă și-a eprimat intenția de a derula programul în regie proprie, municipiul Brașov depinde la rândul său de administrația județeană. Cu detalii, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea:

"Așteptăm documentele de la Consiliul județean privind aprobarea pentru municipiul Brașov să desfășoare singur acest program, precum și alocarea bugetară și ordinul prefectului pentru comisia care va implementa acest program la nivelul județului Brașov, după care vom demara procedurile de achiziție pentru produsele care vor fi distribuite în cadrul acestui program".

Autoritățile județene sunt optimiste și speră ca în două luni să fie implementat programul, dar doar dacă nu vor exista contestații la procedura de licitație, a precizat Ciprian Sterpu.

În anul școlar precedent, din cauze birocratice la nivel național, administrația municipiului Brașov a furnizat copiilor produsele alimentare după 4 luni de la începerea cursurilor.

Camelia Vlad