Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

”Oxymoron” la Bienala Albastră de Artă Vizuală

Publicat: joi, 21 Septembrie 2023 , ora 15.58
Sursa foto: Bienala Albastră
Sursa foto: Bienala Albastră

Timp de mai bine de o lună, din 1 octombrie până în 5 noiembrie, Brașovul va găzdui a treia ediție a Bienalei Albastre de Artă Vizuală.

Atât municipiul, cât și mai multe localități din județ vor deveni o imensă galerie de artă pentru mai bine de o mie de opere realizate de 400 de artiști din țară și străinătate.

Curatorul bienalei, Victoria Țăroi, ne-a spus:

"Suntem, după cum știți, o bienală internațională și atunci avem câteva vernisaje cu artiști din afara țării. Asta se referă la expoziții de autor, expoziții personale. Veți putea întâlni, de exemplu, din Bulgaria, artista care vine la noi și care este o artistă foarte bine cunoscută acolo, un profesor universitar. Din Franța, o să avem pe Philip Tomarel, iarăși un vernisaj foarte important pentru noi și drag în același timp. Este un personaj care reprezintă exact tema de anul ăsta, oximoron".

Bienala Albastră are de fiecare dată o altă temă. După Hronicon, în 2019 și Essentia în 2021, tema din acest an este Oximoron, pentru a scoate în evidență contradicțiile tot mai puternice existente în societățile actuale.
Sorin Țîrcă