ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

La Brașov, unde-i lege e... tocmeală

Publicat: joi, 21 Septembrie 2023 , ora 17.17
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Deși Brașovul are un regulament cu privire la construcțiile în pantă conform căruia ar trebui ca toate acestea să fie complet interzise, s-ar părea că documentul nu este valabil pentru toată lumea.

În cartierul Dârste, spre exemplu, într-o zonă rezidențială, tocmai ce au fost tăiați câțiva arbori, iar cel care a făcut acest lucru susține că acolo urmează să ridice două case.

Ce-i drept, locuitorii cartierului s-au sesizat imediat și l-au luat la întrebări. Însă, nu mică a fost surpriza când cetățeanul le-a prezentat certificatul de urbanism și le-a spus viitorilor săi vecini că ar avea autorizație de construire.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, ne-a foerit o serie de lămuriri cu privire la această situație:

"Pentru acel teren s-a eliberat doar certificatul de urbanism. Proprietarul trebuie să vină cu toată documentația pentru obținerea autorizației de construire, cu avizele necesare, cu avizul de la comisia de circulație. Deci tot ceea ce i s-a solicitat în certificatul de urbanism. În acest moment, nu poate edifica nicio construcție. Certificatul de urbanism are doar un rol de informare".

Cum poate obține autorizația? Ne-a explicat tot Sorin Toarcea:

"Dacă depune documentația completă, conform planului urbanistic zonal, este zonă construibilă, deci poate primi autorizația, dar cum am spus, cu condiția să aibă toate avizele necesare și să respecte prevederile din planul urbanistic zonal".

Consiliul Local Brașov a adoptat în luna ianuarie a acestui an un regulament al construcțiilor în pantă din municipiu. Multe voci s-au ridicat împotriva actului normativ întrucât acesta ar face imposibilă construirea de case pe dealurile orașului.
Sorin Țîrcă