Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

George Barițiu și Maria Baiulescu au fost prezenți în Piața Sfatului

Publicat: luni, 25 Septembrie 2023 , ora 0.01
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Trei personaje emblematice pentru Brașovul secolelor trecute au revenit în Piața Sfatului, pentru câteva ore.

Vorbim despre proiectul ”Istoria la persoana I”, care aduce în fața turiștilor personaje istorice ale orașului, costumate ca în perioada în care au activat, și care le spun celor interesați mai multe despre moștenirea culturală pe care au lăsat-o orașului.

George Barițiu, fondatorul Gazetei de Transilvania, primul ziar politic și informativ al românilor, este foarte mulțumit să revadă orașul pentru care a luptat pe vremea când românii nu se bucurau de atâtea drepturi. Cât despre presa din zilele noastre, ce-ar crede George Barițiu, ne spune interpretul lui, Casian Gherasim.

Și Elena Mureșianu, prima pictoriță cu studii superioare de pe meleagurile românești, a revenit în orașul de la poalele Tâmpei. Prezentă în Piața Sfatului a fost și Maria Baiulescu, scriitoare și mare feministă a secolului XX.

Interpreta Mariei Baiulescu, Roxana Cernăuțeanu:

Personajele istorice au revenit în cadrul Retro Marktplatz, eveniment care a rememorat atmosfera târgurilor Brașovului de odinioară. Inițiatoarea proiectului, Simona Ciuraru:



Adina Chirvasă