Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Programul redus de operare al Aeroportului Brașov îl face neprofitabil, spun reprezentanții unei companii aeriene

Publicat: luni, 25 Septembrie 2023 , ora 15.51
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă
Programul redus de operare al Aeroportului Brașov, de doar 12 ore pe zi, îl face nefezabil și neprofitabil pentru operatorii aerieni, susțin reprezentanții unei companii aeriene.

Conform unui comunicat remis Agerpres, programul de doar 12 ore ar fi consecința lipsei controlorilor de trafic aerian ROMATSA, care să asigure serviciile necesare pentru ca aeroportul Brașov să poată funcționa 24/7.

Operatorul aerian Dan Air precizează că ar fi suferit până în prezent pierderi de 2,6 milioane de euro.

„La momentul de față, dacă se va continua în aceeași direcție, fără a fi luate niciun fel de măsuri, este garantat că acest obiectiv se va închide, iar investiția de peste 140.000.000 euro cât și investițiile operatorilor privați vor fi trecute în lunga listă de proiecte eșuate pe care România le are la activ”, se mai arată în comunicat.

Totodată, Dan Air susține că atât compania, cât și Aeroportul Brașov ar fi solicitat în repetate rânduri extinderea/flexibilizarea programului, însă au fost „de fiecare dată refuzați”.

Reprezentanții companiei aeriene au adresat o scrisoare autorităților române cu privire la operaționalizarea Aeroportului Brașov în vederea extinderii programului de lucru și aprobarea capabilităților tehnice.



Radio România Brașov FM