ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Studenții din Brașov ar putea circula cu abonamente gratuite pe mijloacele de transport în comun

Publicat: marți, 26 Septembrie 2023 , ora 14.26
Sursa foto: arhivă / RATBV
Sursa foto: arhivă / RATBV
Studenții din Brașov ar putea circula cu abonamente gratuite pe mijloacele de transport în comun din oraș.

Asta dacă aleșii locali vor fi de acord ca municipalitatea să acorde 10% din contravaloarea acestora, conform prevederilor legale.

“Odată cu intrarea în vigoare a Legii Nr. 199 / 2023 a învățământului superior, intră în vigoare și noile prevederi legate de transportul în comun pentru studenți. 90% din contravaloarea transportului este acoperită de la bugetul de stat, iar pentru restul de 10% legiuitorul prevede posibilitatea autorităților locale să acopere total sau parțial această diferență. Propunerea primarului, care va fi discutată în ședința de Consiliul Local din această săptămână, este de a acoperi întreaga sumă care revine autorităților locale, astfel încât studenții din Brașov să beneficieze de transport în comun gratuit”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

De aceste facilități ar urma să se bucure studenții de până în 30 de ani, înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență în instituțiile de învățământ superior acreditate.

Până la intrarea în vigoare a acestor prevederi din noua lege, studenții beneficiau de o reducere de 50%, din care jumătate erau fonduri de la bugetul local, iar cealaltă jumătate de la bugetul de stat.
Adina Chirvasă