ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

„Dark Side of the Moon”, la Planetariul Brașov

Publicat: marți, 26 Septembrie 2023 , ora 17.13
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Planetariul „Cosmonaut Dumitru Prunariu” din Brașov vă propune o proiecție specială.

La o jumătate de secol de la lansarea albumului „Dark Side of the Moon”, al celebrei trupe Pink Floyd, fanii celor patru artiști britanici, Gilmour, Waters, Mason și Wright, pot urmări o producție specială, dedicată acestui eveniment.

Filmul este despre  o trupă cu adevărat cosmică, la propriu, pentru că muzica lor a ajuns în spațiu și pentru că este una dintre cele mai de succes și influente trupe rock ale tuturor timpurilor.  

Pink Floyd a vândut peste 250 de milioane de albume la nivel internațional, o reușită extraordinară, mai ales pentru o trupă căreia nu i-a păsat nicio secundă de șabloanele sau cerințele industriei.

„Suntem în premieră națională. Ne dorim ca acest spectacol să fie prezent și în alte planetarii. Eu cred că este o experiență de care ar fi bine să beneficieze cât mai mulți cetățeni, la nivel național, să poată fi văzut de către toți, dacă nu reușesc să ajungă la Planetariul Brașov”, a spus directorul Grădinii Zoologice Brașov, Alin Pânzaru.

Fan declarat al trupei Pink Floyd este și primarul Brașovului, Allen Coliban:

„Mă bucur că putem să celebrăm 50 de ani de când a fost lansat albumul «Dark Side of the Moon» aici, la Brașov, la Planetariu, într-o experiență imersivă unică, o experiență pe care o recomand tuturor brașovenilor, o experiență care combină muzica cu tot ceea ce a însemnat explorarea spațiului și ceea ce cunoaștem noi în prezent despre univers”.


Producția „Dark Side Of The Moon” poate fi văzută de marți până duminică, de la ora 18:00, la Planetariul „Cosmonaut Dumitru Prunariu”.

Sorin Țîrcă