ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașoveanca Elise Wilk a câștigat Premiul Special al Juriului la Festivalul Szelme Pulsz din Budapesta

Publicat: miercuri, 27 Septembrie 2023 , ora 11.26
Sursa foto: elisewilk.ro
Sursa foto: elisewilk.ro

Brașoveanca Elise Wilk a câștigat Premiul Special al Juriului la Festivalul Szelme Pulsz din Budapesta pentru piesa de teatru „Dispariții”. 

Reprezentanții juriului și-au motivate decizia de acorda acest premiu piesei scrise de Elise Wilk pentru abordarea artistică de înaltă calitate a unei teme sociale și istorice importante. 

Elise Wilk a dezvăluit, pentru Radio România Brașov, rețeta succesului:

“Eu cred că trebuie să fie foarte, foarte conectat cu ceea ce se întâmplă în lume, cu ceea ce se întâmplă acum, cu problemele oamenilor de acum. Asta cu succesul depinde, dar faptul că am un background jurnalistic m-a ajutat foarte, foarte mult. Deși aparent scrisul pentru presă nu are foarte multe în comun cu scrisul pentru teatru, de fapt nu e chiar așa. Sunt foarte multe lucruri care se aseamănă”. 

Elise Wilk este jurnalistă, iar la Brașov a scris o vreme pentru Transilvania Expres. Acum, lucrează la Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien.

Piesele de teatru ale brașovencei sunt jucate pe scene din întreaga Europă și sunt traduse în mai multe limbi. 

Sursa foto: elisewilk.ro 


Sorin Țîrcă