ACUM:
6.00
Agenda Zilei
Urmează:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cresc cazurile de Covid la Brașov, avertizează specialiștii

Publicat: miercuri, 27 Septembrie 2023 , ora 13.27
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Cresc cazurile de Covid la Brașov, avertizează specialiștii, care fac un apel către populație să respecte regulile de protecție împotriva bolii.

Apelul a fost făcut astăzi, în ședința Colegiului prefectural. 

“Din păcate, constatăm și la nivelul județului Brașov o creștere a cazurilor de Covid. La nivel județului Brașov, ieri, aveam peste 700 de cazuri. Pe municipiul Brașov aveam 431 de cazuri. Nu este încă o situație alarmantă, dar vedem că totuși există o presiune pe Spitalul de Boli Infecțioase și va trebui în continuare să nu lăsăm garda jos și să menținem măsurile pe care cu toții le-am respectat în timpul pandemiei și încet, încet, să le avem în vedere și în această perioadă”, a spus prefectul județului, Mihai Cătălin Văsii.

Pentru moment, autoritățile spun că nu sunt necesare măsuri suplimentare. 

“Cazurile de Covid sunt în creștere. Totuși, ce putem remarca, nu avem cazuri severe, nu avem internați în terapie intensivă și încă n-avem raportate decese, dar atragem atenția populației să respecte regulile de igienă, să poarte mască în spații aglomerate. Este o recomandare, dacă prezintă simptome, să stea acasă, să meargă la medicul de familie, să inițieze tratament încă de la primele simptome, tocmai pentru a nu ajunge să se agraveze boala și să necesite internare. Deocamdată, atâta timp cât nu avem declarată stare de risc epidemiologic, nu vom discuta de un lockdown. Vedem ce măsuri se vor discuta la nivelul Ministerului Sănătății și deciziile se vor lua la nivelul respectiv”, a spus directorul DSP Brașov, Claudia Bularca.

În mai 2023, Organizația Mondială a Sănătății a stabilit că boala Covid 19 nu mai reprezintă o urgență publică de importanță internatională, așa cum a fost în anul 2019, când a izbucnit pandemia.


Adina Chirvasă