ACUM:
6.00
Agenda Zilei
Urmează:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Despre colectare separată, prin jocul „Adevărul sau Reciclare”, prin programul ASAP

Publicat: miercuri, 27 Septembrie 2023 , ora 13.57
Sursa foto: Facebook / ASAP România
Sursa foto: Facebook / ASAP România

Subiectul colectării separate va fi mai atractiv pentru elevii din Brașov, datorită programului ASAP - Armata Selectării Atente a Plasticului.

Jocul „Adevăr sau Reciclare” a ajuns în toate gimnaziile și liceele din oraș, după ce a fost prezentat și testat pe 9 și 10 septembrie, în cadrul Forumului Orașelor Verzi. 

Echipa programului a trimis deja în toate gimnaziile și liceele din Brașov câte 2 jocuri „Adevăr sau Reciclare”, dar și un ghid cu informații importante despre cum se colectează separat în mod corect.

“Jocul funcționează pe principiul unui bordgame, cu cărți de joc. Ei extrag cărți din pachet. Fie sunt afirmații pe cărțile respective, fie sunt provocări. Participanții urmează să răspundă dacă sunt adevărate sau false sau să execute provocările. Dacă afirmația este adevărată, mai trag o carte. Dacă provocarea este îndeplinită cu succes, tot așa, mai au o șansă la joc. Toate afirmațiile și provocările au legătură cu acest lucru, colectarea separată a deșeurilor, cu principiile educative cu privire la protecția mediului și a unui stil de viață sănătos”, a spus project manager ASAP România, Mihaela Tutunaru. 

Totodată, pe 16 octombrie, ASAP România dă startul seriei a doua de cursuri din acest an, de gestionare a deșeurilor, dedicate profesorilor și administratorilor responsabili de deșeuri din școli.

Cursurile sunt organizate pentru toate unitățile de învățământ din țară, gratuit, în format online, pe 2 module: unul dedicat gestionării deșeurilor, cu accent pe bune practici în școli, și un al doilea despre legislația actuală de administrare a deșeurilor și obligațiile școlilor în tot acest proces. 

Proiectul este finanțat din bugetul municipiului Brașov.

Adina Chirvasă