ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Călin Donca rămâne în arest, o altă inculpată a fost plasată sub control judiciar

Publicat: miercuri, 27 Septembrie 2023 , ora 14.10
Sursa foto: arhivă / ccr.ro
Sursa foto: arhivă / ccr.ro
Ieri, judecătorii de la Curtea de Apel Brașov au decis ca omul de afaceri brașovean Călin Donca să rămână în arest preventiv în dosarul în care este acuzat de infracțiuni financiare.

Magistrații au respins contestațiile formulate de Donca și de Ileana Buzatu față de decizia de arestare preventivă pronunțată de Tribunalul Brașov.

De asemenea, instanța a admis contestația formulată de Iulia Elena Dobre, inculpată în același dosar, plasându-o sub control judiciar.

Decizia Curții de Apel Brașov este definitivă.

Conform unui comunicat transmis anterior de DIICOT, cei trei ar fi membri ai unei grupări infracționale și sunt cercetați pentru săvârșirea de infracțiunilor de evaziune fiscală, delapidare, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și operațiuni de manipulare a pieței de capital.

Printre altele, membrii grupării ar fi inițiat un proiect în domeniul monedelor virtuale, deținut și controlat de către aceștia, creând propria monedă virtuală. Aceasta nu prea a avut căutare astfe că membrii grupării ar fi întreprins operațiuni de manipulare a pieței de capital, inducând, totodată, persoanele interesate în eroare, prin diseminarea în spațiul public a unor informații nereale, potrivit cărora investiția în această monedă virtuală poate genera câștiguri de 100 de ori mai mari, și reușind obținerea unor sume importante de bani, aproximativ 700.000 dolari, susțin procurorii de combatere a criminalității organizate, citați de AGERPRES.

Sursa info: AGERPRES

Radio România Brașov FM