Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

"Jacques Hérold în ediții bibliofile - o călătorie", lansare la Biblioteca Județeană din Brașov

Publicat: joi, 28 Septembrie 2023 , ora 15.06

În cadrul Bienalei Internaționale de Arte Vizuale, luni, la Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov va fi lansat albumul "Jacques Hérold în ediții bibliofile - o călătorie".      

Cartea rezumă experiența expozițională în România a colecției de lucrări bibliofile realizate de Jacques Hérold, aparținând colecționarei și curatoarei Cristina Simion, Galeria Tiny Griffon, Nürnberg.

“Periplul expozițional al acestei interesante colecții de lucrări multiple pe hârtie aparținând artistului francez de origine română, cele mai multe incluse în ediții bibliofile acoperind patru decenii creative, a început și se încheie la Brașov. Colecția a fost prezentată pentru prima oară în România, în 2021. Au urmat expoziții și evenimente la București, Timișoara, Cluj-Napoca și din nou la Brașov. Albumul care rememorează această călătorie cuprinde texte semnate de Daniel Nazare, Ioan Cristescu, Rodica Ilie, Andreea Foanene, Ruxandra Moașa Nazare, Cristina Simion și e o reverență adusă memoriei și geniului creativ ale lui Jacques Hérold, contribuind la cunoașterea operei sale în România”, au precizat organizatorii.

Vor prezenta dr. Cristina Simion, colecționar și curator, prof. univ. dr. Rodica Ilie, Facultatea de Litere, Unviersitatea "Transilvania" Brașov și dr. Daniel Nazare, directorul bibliotecii.

Evenimentul are loc începând cu ora 15,00, la Sediul Central al Bibliotecii, din Livada Poștei, la Sala de lectură.

Reamintim că în perioada 1 octombrie - 5 noiembrie, Brașovul va găzdui a treia ediție a Bienalei Albastre de Artă Vizuală.

Mai bine de o mie de opere, realizate de 400 de artiști din țară și străinătate, vor fi expuse în municipiul Brașov și mai multe localități din județ.

Mai multe, aici: ”Oxymoron” la Bienala Albastră de Artă Vizuală

Radio România Brașov FM