ACUM:
11.03
Pulsul Zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Aeroportul, conectat prin intermediul unei noi căi ferate

Publicat: joi, 28 Septembrie 2023 , ora 16.57
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Realizarea conexiunii dintre aeroportul Brașov-Ghimbav și calea ferată intră în linie dreaptă, potrivit președintelui interimar al Consiliului Județean Brașov, Todorică Șerban.

Edilul spune că, deocamdată nu s-a aprobat documentația, dar este important că aleșii județeni s-au pronunțat pentru accesarea de fonduri în vederea realizării acestei lucrări. 

”Am făcut un prim pas prin intermediul căruia Consiliul Județean intră în linie dreaptă pentru a accesa 732 de milioane de lei pentru a realiza o interconectivitate între calea ferată și Aeroportul Brașov Internațional Brașov-Ghimbav”, a declarat Todorică Șerban.

Autoritățile doresc să construiască un tronson de cale ferată din Gara Brașov până la aeroport, dar și unul care să lege aeroportul de Codlea și, prin aceasta, de Făgăraș și Sibiu.

Cele două tronsoane de cale ferată vor costa mai mult decât Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav.

Sorin Țîrcă