ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Peste o mie de participanți la Noaptea Cercetătorilor din cadrul UnitBv

Publicat: sâmbătă, 30 Septembrie 2023 , ora 10.37
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Experimente inedite, știință interactivă, demonstrații, expoziții și jocuri, la zeci de standuri.

Toate acestea, seara trecută, în fața a peste 1.000 de vizitatori, la Institutul de Cercetare - Dezvoltare al Universității Transilvania din Brașov, la Noaptea Cercetătorilor.

În cadrul evenimentului au fost abordate subiecte din domenii precum: informatică, robotică, electronică, neuromarketing, biologie, matematică, arte, psihologie sau comunicare.

Prodecanul Facultății de Sociologie și Comunicare și coordonator al Transilvania Creative Camp, conferențiar dr. Florin Nechita, ne-a oferit detalii:

La eveniment au fost invitate și licee. Profesor la Colegiul Tehnic Mircea Cristea, secția producție media, Iulia Barbu:

Și standul cu instrumente muzicale a avut mulți vizitatori, care au testat întruna exponatele, au spus reprezentanții Facultății de Muzică:

Totodată, participanții la eveniment au avut ocazia să vadă îndeaproape tehnica de intervenție a pompierilor, a jandarmilor sau au putut testa echipamentul din dotarea criminaliștilor.

În curtea institutului, vizitatorii au asistat și la demonstrații cu mașinile de curse realizate de studenții brașoveni.

Camelia Vlad