Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ziua internațională a muzicii a fost marcată și la Brașov

Publicat: duminică, 1 Octombrie 2023 , ora 22.39
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

În centrul istoric, un grup de 20 copii de la Liceul de Muzica Tudor Ciortea din Brasov, coordonați de Camelia Epure, profesor învățământ primar au oferit un moment muzical cu ocazia Zilei Internaționale a Muzicii.

"Sărbătorim ziua internațională a muzicii. Este 1 octombrie și preferăm fim aici, în mijlocul brașovenilor, al turiștilor, lângă Tâmpa, lângă istoria din Piața Sfatului. fim împreună. Muzica este cea care unește, care ne face fim mai buni și mai iertători. Cam asta facem noi, de obicei, muzicienicii", ne-a spus Camelia Epure.

Ziua Internațională a Muzicii este marcată, în fiecare an, pe 1 octombrie. "A fost inițiată în 1975 de Lord Yehudi Menuhin pentru a încuraja promovarea artei muzicale în rândul tuturor claselor sociale ale societății, aplicarea idealurilor UNESCO de pace și prietenie între popoare, a evoluției culturilor, a schimbului de experiență și a aprecierii reciproce a valorilor estetice a culturilor, promovarea activităților Consiliului Internațional al Muzicii, a membrilor acestuia (organizațiilor internaționale) și a comitetelor naționale", notează AGERPRES.

Browserul Dvs. nu poate reda acest clip.

Sursa video: Radio România Brașov FM
Camelia Vlad