ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Scandal la o școală din Brașov, unul dintre copii își agresează frecvent colegii

Publicat: luni, 2 Octombrie 2023 , ora 10.33
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Scandal la Școala Gimnazială nr.11 din Brașov. Mai mulți părinți ai unei clase pregătitoare au decis, astăzi, să nu-și lase copiii la ore.

Aceasta a fost forma de protest aleasă pentru a atrage atenția asupra situației create de unul dintre copii care îi agresează pe ceilalți. O altă supărare a părinților este faptul că direcțiunea a întârziat în a lua măsuri, spun ei.

Unii dintre părinți s-au și întâlnit astăzi, în fața școlii, unde au confruntat-o pe directoare:

Situația ne-a fost detaliată de reprezentanta părinților, Oana Toth. 

”Ne confruntăm cu o problemă foarte gravă, violență din partea unui coleg de clasă. Este vorba de un copil de 6 -7 ani care la începutul școlii agresează zilnic copiii. Mod de violență dat cu picioarele în spate, a intrat peste fetițe la baie, dat copiii cu capul de lambriuri, a împins de pe tobogan copil care s-a lovit la mână, a amenințat coleg de clasă cu un creion, spunând <<îți scot ochii cu cuțitul>>. Este foarte grav un copil de 6 ani poate asocia creionul cu un cuțit. Ne-am confruntat cu această situație din primele 2-3 zile de școală, au continuat 2-3 săptămâni. După primele 3 zile am depus o sesizare scrisă la conducerea unității școlare și nu s-a luat nicio atitudine. După 2 săptămâni, vinerea trecută am fost la doamna director și a spus foarte impertinent, nonșalant, fără niciun fel de suflet, a spus <<încă ne încadrăm în termen de 30 de zile de soluționare>>”.

Din cauza agresiunilor, părinții spun că ai lor copii refuză să mai vină la școală. Acum, părinții se tem și ei că acest caz va fi mușamalizat, iar copiii lor sunt în pericol. 

”Problema cea mai mare este se mușamalizează totul. Pentru doamna director nu e nicio problemă există violență, cum i-am spus și dânsei. Dacă un copil este  capul de bancă, cine își asumă? Păi, au fost trași copiii, fetițele au fost scoase de păr din toaletă. Să nu mai întreb, nu ar trebui fie un educator, un învățător pe coridor, în pauză?”, ne-a spus o altă mămică.

Copiii, la rândul lor, se plâng de comportamentul colegului lor. 

Părinții cer deja demiterea directoarei. Ei spun că nu își doresc să fie mutat copilul agresiv, ci să fie găsite soluții astfel încât și el, și copiii lor să fie în siguranță. Pe de altă parte, învățătoarea clasei, Simona Maria Vlad spune că băiatul are un comportament agresiv doar în pauze: 

”În timpul orelor, eu stăpânesc foarte bine copilul, îl fac lucreze, răspundă la oră. El are un intelect normal și rezolvă și sarcinile pe care le cer. În pauză, aleargă în curtea școlii și sunt mulți, sunt 29, iar noi, dascălii, în situații speciale, avem nevoie de un suport suplimentar și acesta este momentul în care eu avea nevoie de acest ajutor. În clasă, repet, îmi asum toată responsabilitatea”. 

Directoarea unității de învățământ, prof. Mihaela Nicodim, spune că băiatul agresiv va intra într-un program de consiliere, iar dacă va fi cazul, va fi însoțit la școală de un părinte. 

”Soluția este ca acest copil beneficieze de consiliere și se integreze în colectivul clasei. Noi nu intenționăm mutăm copilul. Fiecare copil are dreptul la educație și la șanse egale de educație”.

Cazul copilului este în atenția Inspectoratului Școlar Județean de pe vremea când era în grădiniță.  Purtătorul de cuvânt al instituției, Valentin Bucur: 

”Acest copil este în atenția inspectoratului școlar de un an de zile. Părinților li s-a făcut recomandarea ca acest copil mai rămână în grădiniță u an de zile, drept pentru care el a depășit un pic vârsta clasei, având peste 7 ani, la momentul acesta. Probabil în primele 3 săptămâni situația n-a devenit gravă, acum a devenit. De aceea după 3 săptămâni luăm aceste măsuri și încercăm găsim soluții. A existat o evaluare făcută pentru acest copil la momentul respectiv, a primit recomandarea rămână în grădiniță încă u an de zile pentru acest motiv, pentru violența manifestată asupra colegilor”. 

Într-o primă măsură, în pauze, copilul va fi preluat de consilier și supravegheat cât timp va interacționa. Cei de la Inspectorat spun că situația ideală este integrarea copilului cu ajutor, nu mutarea lui dintr-o școală în alta.

Contactați telefonic, părinții copilului au susținut că vor oferi un punct de vedere după-amiază.

Adina Chirvasă