ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.00
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

S-a inaugurat KATYA, Hub de servicii pentru refugiații din Ucraina

Publicat: luni, 2 Octombrie 2023 , ora 17.26
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

Viceprimarul Flavia Boghiu a participat astăzi, alături de reprezentantul Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiați (UNHCR) din România, Pablo Zapata, al Fundației Terre des hommes România, Radu Rucăreanu, și de coordinatorul proiectului, Andreea Vrînceanu, la inaugurarea KATYA - Hub de servicii pentru refugiații din Ucraina.

Acesta se află pe strada B.P Hașdeu nr 13 și este un proiect al Agenției Metropolitane pentru Dezvoltare Durabilă Brașov, în parteneriat cu Fundația Terre des hommes România, cu sprijinul UNHCR.

Practic, este o continuare a activității centrului de refugiați de la CATTIA.

Hub-ul funcționează cu implicarea a 10 asociații și fundații din Brașov, care oferă servicii educaționale pentru copii, support în gasirea unui loc de muncă, asistență pentru sănătatea mintală și suport psiho-social (MHPSS) și asigură facilitatori pentru traduceri la accesarea serviciilor medicale de către refugiații din Ucraina.

Cetățenii ucraineni care au nevoie de serviciile hub-ului pot cere ajutor sau informații suplimentare la e-mail katyahub@metropolabrasov.ro. În prezent, hub-ul are aproximativ 500 de beneficiari.

Nucu Jalea